Po splnení prísnych podmienok sa na stoly reštaurácií môže dostať medvedie mäso. Informoval o tom štátny tajomník Ministerstva životného prostredia SR Filip Kuffa:
„Každého odloveného jedinca, ktorý spĺňa podmienky, budeme dodávať na konzumáciu. Prečo? Pretože medvedie mäso sa dá jesť.
Každý, kto chce mäso predať ďalej, si musí požiadať o vydanie tzv. CITES certifikátu. Ten zaručuje, že jedinec bol legálne odlovený, a zároveň umožňuje napr. gastroprevádzkam predávať hotové jedlá ďalej.
Od dnešného dňa budú naše organizácie pod MŽP – po splnení všetkých podmienok – ponúkať odlovené jedince na odpredaj. Nepokračujeme v budajovskom ničomníckom spravovaní rezortu a prístupe, ale nastavujeme nové smerovanie. Tak, ako tomu bolo voľakedy za dávnych čias.“
Pozrite si aj vyjadrenie Filipa Kuffu v priloženom videu, zdroj fb: